Cum ...

Cu binecuvantarea Prea Cuviosului Arhimandrit IERONIM CRETU, delegat patriarhal la Sfintele Locuri, si Superior al Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim, Ierihon si Iordan, Ioan Lupu isi desfasoara activitatea de coordonator de grupuri de pelerini in Tara Sfanta si Muntele Sinai.


CINE ESTE ...

Ioan Lupu a locuit timp de 7 ani in Tara Sfanta, si a fost ucenic al parintelui David Pristavu de la Biserica Ortodoxa Romana din Ierusalim. Sub indrumarea acestuia si-a inceput activitatea, intai ca si calauza a grupurilor de pelerini, apoi ca si coordonator de grup, ajungand acum sa fie un ghid cu o vasta experienta.

Patruns de dorinta ca un numar cat mai mare de credinciosi sa calce pe urmele Mantuitorului, Ioan Lupu si-a inceput activitatea sa de indrumator al pelerinilor din anul 2000, calauzind astfel mii de credinciosi prin locurile sfinte ale crestinismului alaturi de preotii slujitori ai Bisericii Ortodoxe Romane din Ierusalim - parintele David si parintele Roman.

A condus multime de pelerini spre inchinare in Tara Sfanta, in Ierusalim, Betleem, Nazaret, Tabor, Galileea, retraind pas cu pas principalele momente din viata Mantuitorului Nostru Iisus Hristos, incepand cu Bunavestire, Nasterea, Propovaduirea si culminand cu rastignirea Sa pe cruce si Invierea cea de a treia zi. Treptat s-a adaugat pelerinajului in Israel si vizitarea altor locuri sfinte cum ar fi Muntele Sinai din Egipt, unde Moise a primit Tablele Legii din mana lui Dumnezeu, rugul aprins ce ardea si nu mistuia care se afla in cea mai veche manastire ortodoxa din lume – Manastirea Sfanta Ecaterina.

DE CE IOAN LUPU? ...

Fiind un bun cunoscator al Israelului, a locurilor si obiceiurilor acestei tari, Ioan Lupu reuseste sa faca din Pelerinajul in Tara Sfanta un moment de neuitat, fiecare pelerin dorind sa revina in acest minunat loc de o deosebita incarcatura emotionala si spirituala, unii dintre ei revenind de mai multe ori in pelerinajele organizate de el. Trebuie mentionat ca Ioan Lupu a organizat si a condus primul grup de pelerini care a inaugurat Asezamantul Romanesc de la Ierihon – PERLA MANASTRILOR ROMANESTI.

Facandu-si din activitatea de indrumator si coordonator al grupurilor de pelerini catre Locurile Sfinte un scop al vietii, Ioan Lupu se remarca prin seriozitatea sa si prin daruirea cu care isi conduce grupurile, reusind sa faca din fiecare grup o adevarata familie care isi pastreaza legaturile si dupa intoarcerea in tara.

El incearca prin activitatea sa sa ajute la bunul mers al Asezamintelor Romanesti de la Sfintele Locuri, spre lauda lui Dumnezeu si bucuria sufletelor tuturor celor care merg in aceste pelerinaje.

Calatoriti cu el si nu veti regreta alegerea facuta!

 

Home |   Destinatii |   Oferta |   Despre noi |   Colaborari |   Pagina Pelerinului |   Contact |   Cookies
© 2010 Bunavestire-Pelerinaje.ro
  BookMySite:: Bunavestire Pelerinaje in Israel