Destinatia: Ierusalim

     Ierusalimul este considerat centrul spiritual si cultural al celor trei mari religii – crestinismul, iudaismul si islamismul. De-a lungul timpului acest oras a  fost supranumit Orasul Sfant, Orasul de Aur, Orasul lui David sau Orasul Pacii.
    Pentru noi, crestinii, Ierusalimul este cel mai sfant loc de pe pamant, fiind marturie a celei mai mari minuni  - Invierea Domnului Nostru Iisus Hristos. Pentru evrei , Ierusalimul este Orasul lui David, al gloriei de alta data, a Templului lui Solomon si a maretiei sale. Pentru musulmani, Ierusalimul este Al Quds (Sfantul), adica locul de unde profetul Mohamed s-a inaltat la cer calare pe calul sau.
   
Ierusalimul este capitala statului Israel, aici avandu-si sediile principalele institutii ale statului- Presedentia , Guvernul si Parlamentul. Cu o populatie de peste 600000 de locuitori, evrei, arabi si crestini, Ierusalimul se remarca printr-o armonioasa impletire a vechiului cu noul, turistii de pretutindeni ramanand surprinsi de abundenta bisericilor si institutiilor culturale de diferite confesiuni, de multitudinea locurilor sacre si de prezenta unor cladiri noi, moderne si impunatoare care domina orasul.
    Principalul punct de atractie turistica este cu siguranta Orasul vechi, Sfanta Cetate a Ierusalimului, inconjurata de ziduri groase in interiorul careia traiesc in pace crestini, armeni, evrei si musulmani. Sfanta Cetate adaposteste si cele doua locuri cu o rezonanta sacra pentru crestini – Via Dolorosa (Drumul Crucii) si Golgota (locul rastignirii) care se afla astazi in interiorul Bisericii Sfantului Mormant si a Invierii.
   
Ierusalimul este unic, continuand sa atraga mii de vizitatori si rasplatindu-i cu diversitatea bogatiilor sale, declansand emotii ca nici un alt loc de pe pamant.

Home |   Destinatii |   Oferta |   Despre noi |   Colaborari |   Pagina Pelerinului |   Contact |   Cookies
© 2010 Bunavestire-Pelerinaje.ro
  BookMySite:: Bunavestire Pelerinaje in Israel